Kezdőoldal Hírek Holzgerlingen: Keserű ADAC-finálé

Holzgerlingen: Keserű ADAC-finálé

Jakob Kristóf volt az egyetlen HTS-es versenyző Holzgerlingenben, neki sem úgy fejeződött be az ADAC-szezonfinálé, ahogy szerette volna.

Az idényzáró magánya: Kristóf egyedül képviselte Magyarországot Holzgerlingenben

Holzgerlingenben zárult az ADAC MX Masters sorozat 2018-as kiírása. Szvoboda Bence (#521) versenyütközés miatt nem tudott elutazni a fináléra, és mivel Varga Mimó (#989) még mindig nincs versenyre kész állapotban, Jakob Kristóf (#771) képviselte egyedüliként csapatunkat, és ezáltal Magyarországot az idényzárón.

A Stuttgarthoz közeli Holzgerlingen trükkös pálya a maga 1800 méterével. Szűk, ritmustalan, komoly ugratókombinációkkal fűszerezve. A hibátlan motorkezelés és tökéletes beállítások pályája. Kristóf első ízben tapasztalhatta meg, hogy Holzgerlingent nem szabad fél vállról venni, hiszen komolyan megbünteti a hibákat!

A szombat délelőtti szabadedzésen, mikor a pálya még a legszelídebb formáját mutatta, 15 éves versenyzőnk nagyon élt rajta, a 10. leggyorsabb volt a 125 köbcentisek mezőnyében. A kvalifikációra szombat délután került sor, mikor már az összes kategória letudta a maga szabadedzését. A fellazított pálya ekkora már nagyon kinyomosodott, jelentősen megnehezítve a motorozást rajta. Kristóf a 23. idővel minősítette magát a vasárnapi futamokra.

A versenynap aztán egy keserű meglepetést tartogatott versenyzőnk számára. Az első futammal még nem volt baj, egy közepes rajt után stabil tempót diktálva a 13. helyen ért célba. Aztán a második etap második körében egy mély nyom átfordította Kristófot a kormányon, ő pedig a vállán landolt. Az eredmény: kulcscsont-törés.

Már a jövőbe tekint: 2019 vajon az ő éve lesz?

“Ennél balszerencsésebben nem is zárulhatott volna ez az év. Új nekem ez a helyzet, eddig nem volt olyan komoly sérülésem, ami miatt versenyeket kellett volna kihagynom. Az orvos azt mondta itthon, hogy nincs elmozdulva a csont, így nem kell műteni, viszont ezzel befejeztem a versenyzést idénre. 3 hétig most egyáltalán nem motorozhatok. Gyálon és a monori csapatbajnokin is csak néző leszek, ami azért csalódás, mert a magyar bajnokságban dobogós helyen állok jelenleg.” – értékelt szomorúan Kristóf.

Az év elején a legjobb tízbe kerülést tűzte ki célul Kristóf az ADAC sorozaton, ami két futamban össze is jött, de bukások és technikai problémák miatt a hat állomás mindegyikén csak egy futamban tudott pontot szerezni, így az év végi összesítésben a 18. helyen végzett. Amiért mégsem lehet számára csalódás ez az eredmény, hogy a tempóval az idény nagy részében nem volt baj, de a pech illetve a technikai meghibásodás sajnos benne van a pakliban, és idén minden nyavalya elérte csapatunk versenyzőit, ami csak létezik.

Emelet fővel megyünk tovább, tanulunk a hibáinkból, és jövőre komoly tervekkel vágunk neki az ADAC MX Mastersnek! A részleteket nyilvánosságra hozzuk, amint sikerül véglegesíteni mindent a háttérben.

Végeredmény, Holzgerlingen (125cc):
1. Lion Florian (német, KTM)
2. Mike Gwerder (svájci, KTM)
3. Simon Langenfelder (német, Husqvarna)
4. Raf Meuwissen (holland, KTM)
5. Filip Olsson (svéd, Husqvarna)

16. Jakob Kristóf (magyar, HTS Team)


Az ADAC Junior Cup (125cc) végeredménye:
1. Filip Olsson, 232 pont
2. Raf Meuwissen, 225 pont
3. Lion Florian, 218 pont
4. Simon Langenfelder, 170 pont
5. Mike Gwerder, 166 pont

18. Jakob Kristóf, 44 pont


Az ADAC MX Masters 2018-as versenynaptára:
Április 21-22. Fürstlich Drehna
Május 26-27. Mölln
Június 23-24. Bielstein (125cc nélkül)
Július 14-15. Möggers
Július 28-29. Tensfeld (85cc nélkül)
Szeptember 08-09. Gaildorf
Szeptember 22-23. Holzgerlingen

fotók: NN photography