Kezdőoldal Hírek Szvoboda meghódította Ausztriát is

Szvoboda meghódította Ausztriát is

Nem lassít hazánk legjobb motokrosszversenyzője. Szvoboda Bence (26) a német és a cseh bajnokság mellett már Ausztriában is szerzett egy győzelmet idén.

Ha Bence az élre áll, nehéz onnan őt letaszítani

A Passauhoz közeli Riedben rendezték meg az osztrák motokrosszbajnokság hetedik fordulóját csapatunk vendégszereplésével. Kiváló versenyzőnk, Szvoboda Bence (#521) újra bizonyította, hogy a közép-európai régióban most ő a leggyorsabb ebben a szakágban: a német és a cseh bajnokságban való tündöklése után a sógoroknál is behúzott egy győzelmet. A siker azért is édes lehet számára, mert gyerekkori nemezisét, a helyiek kedvencét, Pascal Raucheneckert sikerült felülmúlnia.

“Pascallal egész gyerekkoromban fej-fej mellett harcoltunk az osztrák bajnoki címekért. Azóta a karrierünkben eltávolodtunk kicsit egymástól, de most újra összecsaptunk az ő hazai pályáján. Az első futamban én voltam a jobb, a másodikban ő, de a napi összetettet én nyertem. Óriási volt a hőség, és Pascal, valamint Lukas Neurauter is nagyon megnehezítették a dolgom, szusszanásnyi időt sem hagytak nekem, ezért is nagy öröm számomra ez a siker. Jól esett, hogy sok magyar szurkolt nekem a helyszínen.” – értékelt a kilencszeres magyar bajnok.

Jakob magabiztosan száguld a top10 felé

Az MX2-es kategóriában szereplő versenyzőink is kitettek magukért. Legifjabb sportolónk, a 15 éves Jakob Kristóf (#771) nagyot lépett előre, hiszen az év elején a legjobb húszba kerülése is nehezen ment neki, most pedig már a tizedik helyet ostromolja. A két futam alapján elért 11. helyezése a legjobb nemzetközi eredménye, amit felnőtt MX2-es mezőnyben ért el. A tavalyi Junior MX2-es magyar bajnok, Kiss Márk (#515) sem panaszkodhat a tempójára, viszont kisebb kalandok egész nap hátráltatták, ezért összetettben a 18. pozícióban zárta a riedi összecsapást.

Osztrák bajnokság 7. forduló, Ried – MX Open:
1. Szvoboda Bence (magyar, HTS Team), 47 pont (1. és 2.)
2. Pascal Rauchenecker (osztrák, Husqvarna), 45 pont (3-1)
3. Lukas Neurauter (osztrák, KTM), 42 pont (2-3)
4. Michael Kratzer (osztrák, Kawasaki), 34 pont (4-5)
5. Szőke Márk (magyar, KTM), 32 pont (7-4)

További HTS-es eredmények:
Jakob Kristóf – 11. hely MX2
Kiss Márk – 18. hely MX2


Az osztrák bajnokság 2018-as versenynaptára:
Április 2. Paldau
Április 8. Langenlois
Április 29. Sittendorf
Május 6. Imbach
Május 20. Weyer
Július 1. Rietz
Augusztus 19. Ried
Szeptember 2. Seitenstetten
Szeptember 16. Oberdorf
Szeptember 30. Kirchschlag
Október 13. Éjszakai verseny Imbach

 

fotók: NN photography