Kezdőoldal Hírek Tensfeld: Túlélő show

Tensfeld: Túlélő show

Jakob Kristóf nehéz hétvégén van túl, de így is tudott 2 pontot szerezni az ADAC MX Masters ötödik fordulóján. A közel 40 fokos hőség hatalmas próbatétel elé állította a versenyzőket, és voltak, akiknek a mentőautóban fejeződött be a hétvége.

A tensfeldi homokkatlan újra bemutatta “harapós” oldalát

Tensfeld a németek egyik leggyilkosabb pályája. A Hamburg mellett található 1530 méter hosszú homokborítású ring idén is rászolgált erre a cseppet sem túlzó jelzőre. Amúgy sem könnyű megtalálni rajta a ritmust, és az apró hibákat könyörtelenül megbünteti, de mindez a 40 fokos kánikulában hatványozottan éreztette hatását. A rohamkocsik és a mentőhelikopter többször is fordult a hétvége során, és nem csak kezdő versenyzőket szállítottak! Na, de ne szaladjunk ennyire előre…

Ahogy azt a versenyelőzetesben leírtuk, Szvoboda Bence (#521) kihagyta ezt a hétvégét. Az okokról bővebben írtunk a beharangozó cikkben. Jakob Kristóf (#771) maradt tehát az egyetlen versenyzőnk, aki csapatunkat képviselte az ADAC MX Masters ötödik állomásán. Kristóf a 125-ös kategóriában érdekelt, neki ez csupán a negyedik viadala volt a szezonban, mivel Bielsteinben, a sorozat harmadik versenyén az ő kategóriájuk szüneteltet.

Mindenki számára új ez a kategória. Az ADAC-n ez a debütáló szezonja, és Kristófnak is ez a tanulóéve a 125-ös motoron. De még mennyire, hogy tanuló év! Minden versenyen történik valami, ami addig nem, és higgyétek el, ez teljesen más szint, mint a 85-ös kategória, ami szintén nem volt Kristóf számára piskóta tavaly. Vannak idén szép megvillanások, de valamiért az egyik futam eddig mindig nullás volt. Vagy bukás, vagy a technika miatt. Ahogy mondtuk: mindig van mit tanulni!

Kristóf nagyot küzdött, de ez most csak 2 pontra volt elég

Tensfeldből is lesz mit tanulni! Ezeket a brutál körülményeket nehéz Magyarországon reprodukálni, így készülni sem lehet rá igazán. Mondhatni vakon  Versenyzőnktől tisztes helytállást vártunk előzetesen, ezt pedig maximálisan teljesítette is. A kvalifikáción a 14. időt motorozta, miközben az első húsz motoros 4 másodpercen belül volt a legjobb köridőt teljesítő Filip Ollsonhoz viszonyítva. Jó rajtokkal egyáltalán nem volt elérhetetlen a top 10 Kristófnak, de a jó rajtok nem voltak benne ebben a hétvégében.

Mindkét futamban bukott az első kanyarban. Az elsőt feladni kényszerült, annyira megsérült a motor, a másodikban viszont a mezőny végéről a 19. helyig jött előre, két pontot szerezve ezzel, ami viszont szép teljesítmény ebben a mezőnyben. Nyilván nem a legfényesebb eredménye az évben ez az összetett 24. helyezés, de ha azt vesszük, hogy Rene Hofer, a Youngster kategória éllovasa medencéjét törte a brutális körülmények miatt, örülhetünk, hogy a mi versenyzőnk épségben túlélte a hétvégét és újabb tapasztalatokkal lett gazdagabb.

Végeredmény, Tensfeld 125 Junior Cup:
1. Raivo Dankers (holland, KTM), 47 pont (2. és 1.)
2. Filip Olsson (svéd, Husqvarna), 45 pont (1-3)
3. Raf Meuwissen (holland, KTM), 35 pont (3-6)
4. Mario Lucas (spanyol, KTM), 30 pont (7-5)
5. Nico Greutmann (német, Husqvarna), 30 pont (4-9)

24. Jakob Kristóf (magyar, HTS Team), 2 pont (37-19)


A 125 Junior Cup állása 4 verseny után:
1. Filip Olsson (svéd, Husqvarna), 172 pont
2. Raf Meuwissen (holland, KTM), 157 pont
3. Raivo Dankers (holland, KTM), 122 pont
4. Lion Florian (német, KTM), 121 pont
5. Emil Wickmann (finn, KTM), 98 pont

16. Jakob Kristóf (magyar, HTS Team), 34 pont


Az ADAC MX Masters 2018-as versenynaptára:
Április 21-22. Fürstlich Drehna
Május 26-27. Mölln
Június 23-24. Bielstein (125cc nélkül)
Július 14-15. Möggers
Július 28-29. Tensfeld (85cc nélkül)
Szeptember 08-09. Gaildorf
Szeptember 22-23. Holzgerlingen

fotók: NN photography, ADAC Media