Kezdőoldal Hírek HTS-dominancia Tápióbicskén

HTS-dominancia Tápióbicskén

A magyar motokrosszbajnokság utolsó előtti fordulóján kettős győzelmet ünnepelhettünk. Szvoboda Bence és Hugyecz Erik is diadalmaskodott Jakob Kristóf pedig dobogóra állhatott!

Szvoboda Bencét (#521) csak az első kanyarig látták az ellenfelek

Szvoboda Bence (#521) megmutatta a hazai közönségnek, hogy milyen egy világklasszis teljesítmény! Kiválóságunk a nyár során sikert sikerre halmozott Európa-szerte, és komoly motokrosszbajnokságokban győzedelmeskedett. Németország, Ausztria, Szlovákia és Csehország után most Magyarország legjobbjain volt a sor, hogy fejet hajtsanak a kilencszeres magyar bajnok tempója előtt.

“Mindig jó érzés hazai közönség előtt versenyezni, és az különösen jól esett, hogy sokan gratuláltak személyesen az elmúlt hónapok sikereihez. Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni ezt! A tápióbicskei futamok nagyon jól sikerültek, semmilyen kockázatot nem vállalva, nagy fölénnyel nyertem mindkettőt. Sajnos a tavaszi sérülésem miatt bajnoki esélyeim nincsenek, így próbálom maximálisan élvezni az év hátralévő versenyeit.” – összegezte a hétvégét a Szvoboda.

A somogyi fiú teljesítményét tovább fokozza a tény, hogy a Gaildorfban újabb komoly ütést kapó korábban eltört csuklója továbbra is hátráltatja a motorozásban, és a tápióbicskei futamot beinjekciózva vállalta. Ez nem látszott meg a tempóján: ellenfeleihez képest három másodperccel jobb köridőket futott, a második helyezettre fél percnél is nagyobb vereséget mért az MX Open kategória mindkét futamában.

Hugyecz Erik szinte már bajnok az MX2-esekél

Az MX2-eseknél Hugyecz Erik (#141) akarata érvényesült, akinek a fölénye legalább akkora a kisebb köbcentis kategóriában, mint csapattársáé a királykategóriában. A nógrádi klasszis Tápióbicske után is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban, és már csak egy futamra van a hetedik magyar titulusától. Ha a szezonzáró gyáli viadal első futamát gond nélkül teljesíti, 2018-ban ő lehet az MX2-es géposztály magyar bajnoka.

“A tápióbicskei pálya mindig feküdt nekem, most is nagyon jól éreztem magam rajta. Az első futamban jó tempót tudtam menni, felvettem a harcot a nagyobb köbcentis motorokkal is. Ez sokat kivett belőlem, így a második futam utolsó harmadában inkább a biztos célba érésre koncentráltam, mint a köridők megdöntésére, de így is stabilan nyertem a kategóriámat. Már csak egy verseny maradt, hogy beteljesítsük a csapattal azt, amit az év elején célként kitűztünk, vagyis a magyar bajnoki címet.”  – értékelte futamait Hugyecz.

Legifjabb versenyzőnk teljesítménye is elismerést érdemel. A 15 éves Jakob Kristóf (#771) felnőtteket meghazudtoló tempóval abszolválta a futamokat, és a szenzációsnak mondható második helyen zárta az MX2-es kategória tápióbicskei küzdelmeit. Ez volt Jakob első dobogós helyezése a felnőttek között.

Jakob Kristóf felnőtt Tápióbicskén

Kiss Márk (#515) és Kerese Gábor (#3) futamai nem szűkölködtek a kalandokban. Kiss mindkét futamában bukott, így csak kategóriájának negyedik helyén zárt, csapatunk rangidős versenyzőjét pedig egy korábban elszenvedett vállsérülés fájdalmai hátráltatták, és a biztos célba érést szem előtt tartva a nyolcadik pozícióban végzett az MX Open mezőnyében.

HTS-es eredmények Tápióbicskéről:
Szvoboda Bence – 1. hely Élsport MX Open
Hugyecz Erik – 1. hely Élsport MX2
Jakob Kristóf – 2. hely Élsport MX2
Kiss Márk – 4. hely Élsport MX2
Kerese Gábor – 8. hely Élsport MX Open


Élsport MX2 bajnoki pontállás 4 forduló után:
1. Hugyecz Erik (HTS Team), 200 pont
2. Déczi Balázs, 161
3. Jakob Kristóf (HTS Team), 149
4. Kiss Márk (HTS Team), 133
5. Thomas Windish, 95

Élsport MX Open bajnoki pontállás 4 forduló után:
1. Szőke Márk, 178 pont
2. Peter Hudak, 158
3. Vaclav Kovar, 139
4. Kerese Gábor (HTS Team), 127
5. Gaál Norbert, 121


A magyar bajnokság 2018-as versenynaptára:
Április 15. Nyáregyháza
Május 13. Kiskunlacháza
Június 3. Kaposvár
Szeptember 16. Tápióbicske
Szeptember 30. Gyál
Október 14. Monor, csapatverseny

fotók: NN photography