Kezdőoldal Hírek Hugyecz három forduló után is hibátlan

Hugyecz három forduló után is hibátlan

Hugyecz Erik (26) magabiztos motorozással nyerte meg a magyar motokrosszbajnokság harmadik állomását is. Nyáregyháza, Kiskunlacháza és Kaposvár után maximális pontszámmal vezeti az Élsport MX2-es kategóriát a nyári szünet előtt.

Háromból három: nyolcadik bajnoki címe felé robog Erik

Hugyecz Erik (#141) nem lassít, teljes gázzal robog hetedik magyar bajnoki címe felé. A 26 évével már rutinosnak mondható szurdokpüspökiből származó versenyző nem sok esély ad az ellenfeleknek az élsportolók (I. osztály) MX2-es kategóriájában. Ahogyan a bajnokság első két állomásán, úgy a harmadik versenyen sem kegyelmezett az ellenfeleknek, és június eleji kánikulában mindkét futamban ő lett kategóriájának legjobbja.

“Nem egyszerű a dolgunk ebben a melegben, de megpróbáltam kizárni a körülményeket, hiszen az mindenkinek egyforma. A technikával és a tempómmal elégedett vagyok, így eddig minden a terveink szerint alakul. Továbbra is azon leszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és remélem, hogy ez az év végén egy bajnoki címben mutatkozik majd meg.” – értékelt a kaposvári viadal győztese.

Hugyecz mögött komoly csaták bontakoztak ki a dobogós helyezésekért, amiben a HTS Team ifjú versenyzői ezúttal alul maradtak. A 15 éves Jakob Kristóf (#771) és a 18 éves Kiss Márk (#515) mindkét futamban kimotorozta magából a maximumot, de míg Jakob a kisebb teljesítményű 125 köbcentis motorjával technikai hátrányban volt a siratófalakon, addig Kiss a második futamban saját hibájából veszítette el a dobogós pozícióját.

Hugyecznek bérelt helye van a dobogó tetején

A nagykategória (MX Open) mezőnye továbbra is nélkülözni kénytelen a kilencszeres magyar bajnokot, Szvoboda Bencét (#521), akinek hazai versenye lett volna a kaposvári. A csuklótöréséből rehabilitálódó klasszisunk még nem érezte magát készen a kihívásra, tervei szerint majd csak júliusban fog újra versenyzésre jelentkezni. Szvoboda hiányában a kategória rangidőse, a 35 esztendős Kerese Gábor (#3) képviselte csapatunkat Kaposváron, aki ötödik helyezésével nagyot lépett előre a pontvadászatban, feljött a harmadik helyre.

A magyar motokrosszbajnokság most egy hosszabb nyári szünetre vonul, a következő versenyre szeptember 16-án kerül sor Tápióbicskén.

HTS-es eredmények Kaposvárról:
Hugyecz Erik – 1. hely Élsport MX2
Jakob Kristóf – 4. hely Élsport MX2
Kiss Márk – 5. hely Élsport MX2
Kerese Gábor – 5. hely Élsport MX Open


Élsport MX2 bajnoki pontállás 3 forduló után:
1. Hugyecz Erik (HTS Team), 150 pont
2. Déczi Balázs, 121
3. Jakob Kristóf (HTS Team), 105
4. Kiss Márk (HTS Team), 97
5. Thomas Windish, 95

Élsport MX Open bajnoki pontállás 3 forduló után:
1. Szőke Márk, 138 pont
2. Peter Hudak, 122
3. Kerese Gábor (HTS Team), 100
4. Gaál Norbert, 98
5. Vaclav Kovar, 95


A magyar bajnokság 2018-as versenynaptára:
Április 15. Nyáregyháza
Május 13. Kiskunlacháza
Június 3. Kaposvár
Szeptember 16. Tápióbicske
Szeptember 30. Gyál
Október 14. Monor, csapatverseny

fotók: NN photography