Kezdőoldal Hírek Uralja a magyar kupát Kiss Márk

Uralja a magyar kupát Kiss Márk

Kiss Márk a tavalyi junior bajnoki címe után a felnőtt kupasorozatban vitézkedik. Két versenyt követően magabiztosan vezeti a pontvadászatot.

Márk harmadik szezonját teljesíti az MX2-es géposztályban

Kiss Márk (#515) a junior kategóriákban három bajnoki címet is szerzett a hazai motokrossz bajnokságban karrierje során. 2013-ban és 2014-ben a 85 köbcentisek (13-15 éves korosztály) között nem talált legyőzőre, tavaly pedig a Junior MX2-es kategóriában (15-21 éves korosztály) lett bajnok.

Ennyi siker után elérkezettnek látta az időt, hogy 2018-tól már csak a felnőtt kategóriára koncentráljon. Az MX2-eseknél a magyar bajnokságban és a kupasorozatban érdekelt, utóbbiban kimagaslik a mezőnyből. Az eddig megrendezett két versenyből (Pannonhalma és Foktő) kettőt megnyert, így jó úton halad a kupagyőzelem felé.

A junior kategóriákban már volt bajnok, most a felnőttek kupagyőzelmére hajt

“A felnőtt kategóriára való váltás soha nem egyszerű, főleg ebben a sportban, de szerencsés vagyok, mert a családom és a csapatom (az ország legeredményesebb egyesülete, a HTS Team – a szerk.) maximális támogatását élvezem, így nyugodtan mondhatom, hogy profi körülmények között versenyezhetek. Örülök, hogy az elmúlt évek kemény munkája kezd beérni, és remélem a felnőttek között is felállhatok majd idén az év végi dobogó legmagasabb fokára.” – fogalmazott Kiss Márk, a tolnaiak legjobbja.

A hazai kupasorozatban még három versenyt rendeznek az idei év során, de Márk programja ennél azért sűrűbb. Párhuzamosan versenyzik a magyar, az osztrák és a cseh felnőtt bajnokságokban.

Az M.C. Klímaszig Motocross Kupasorozat állása 2 forduló után:
1. Kiss Márk (HTS Team) – 100 pont
2. Horváth Renátó – 82 pont
3. Wimmer Sándor – 78 pont
4. Kalász Zsombor – 44 pont
5. Dömök Dominik – 34 pont

fotók: NN photography